• Головна
  • Війна
  • У Brave1 розробили наземного безпілотного робота для допомоги військовим

У Brave1 розробили наземного безпілотного робота для допомоги військовим

У Brave1 розробили наземного безпілотного робота для допомоги військовим

Робота можна буде використовувати для розвідки, оборони, або доставки боєприпасів

Оборонний кластер Brave1 розробив універсального наземного безпілотного робота D-21-11. Він обладнаний зброєю, щоб допомагати військовим виконувати бойові завдання. Наразі команда Brave1 працює над масштабуванням виробництва цих роботів, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у п’ятницю, 5 січня.

За словами міністра, наземний безпілотний робот D-21-11 зможе допомогти українським військовослужбовцям виконувати бойові завдання. Він обладнаний автоматичною туреллю, тож може згодитися не лише для розвідки, а для штурму та захисту позицій. “Бойова частина робота, D-11, вже пройшла успішні випробування та має позитивні відгуки від військових. У планах розробників — інтегрувати в робота натовські види озброєння та посилити стійкість до ворожого РЕБу“, — розповів Михайло Федоров.

Крім того, бойову частину робота можна знімати, а платформу на корпусі використовувати для транспортування. З його допомогою військовослужбовці зможуть у більш безпечний спосіб доставляти боєприпаси або провізію у гарячі точки. За словами міністра трансформації, наразі команда Brave1 працює над масштабуванням виробництва D-21-11.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності