• Головна
  • Війна
  • Терористи «ДНР» засудили до тюремного ув’язнення шістьох українських військовополонених

Терористи «ДНР» засудили до тюремного ув’язнення шістьох українських військовополонених

Терористи на окупованій Донеччині «засудили» українських військовополонених, фото слідчого комітету Росії

Двоє військових отримали по 15 років ув’язнення, інших чотирьох засудили на довічно

У вівторок, 26 грудня, «суд» терористичного угруповання «ДНР» засудив шістьох українських військових Рустама Гочалієва, Віталія Кукуріку, Євгена Якубенка, Дмитра Латишева, Володимира Кучеренка та Сергія Балицького. Гочалієв та Кукуріка отримали по 15 років ув'язнення у колонії суворого режиму, інші четверо — довічне, пише «Суспільне» з посиланням на слідчий комітет РФ.

Двох військових з полку «Азов» Рустама Гочалієва та Віталія Кукуріку судили за звинуваченням, що вони, нібито, 9 травня 2017 року в районі села Лебединське осколково-фугасними снарядами пошкодили вісім житлових будинків та три об'єкти соціальної сфери, у тому числі школу, де перебували люди.

Щодо чотирьох морських піхотинців артилерійської розвідки 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Євгена Якубенка, Дмитра Латишева, Володимира Кучеренка, Сергія Балицького, то «суд» призначив їм  довічне ув'язнення за звинуваченням у розстрілі 14 людей в Маріуполі з 6 по 15 березня 2022 року.

Додамо, що лише за вересень 2023 року на окупованих територіях Донеччини та Луганщини засудили 19 українських військових, у жовтні — 24. У листопаді — 27, а від початку грудня — 12. Проросійські терористи звинувачують та «судять» українських військових за однаковими сценаріями та вигаданими звинуваченнями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності