• Головна
  • Війна
  • Українці віком 18-60 років повертаються в Україну з-за кордону

Українці віком 18-60 років повертаються в Україну з-за кордону

Українці віком 18-60 років повертаються в Україну з-за кордону

Прикордонники розповіли, які категорії українських чоловіків найчастіше виїжджають за кордон

Кількість українців віком 18-60 років, які в’їжджають в Україну, є більшою за чисельність українців цієї ж вікової категорії, що покидає межі держави. Про це у четвер, 21 грудня, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Прикордонники щоденно відмовляють в перетині кордону на виїзд близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину. Також аналіз перших тижнів грудня свідчить, що чоловіки-українці у віці 18-60 більше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд. Хибно вважати, що чоловіки виключно намагаються залишити межі України», – заявив Андрій Демченко.

Як пояснив речник ДПСУ, 45-50% чоловіків, які виїжджають – це водії, які перевозять за кордон вантажі та пасажирів і які внесені у систему «Шлях». Ще по 15-17% – це люди з інвалідністю та багатодітні батьки, які мають право на перетин кордону і не підлягають призову під час мобілізації. Близько 7 % – це особи, що визнані непридатними до військової служби. Ще близько 3% – чоловіки, які перетинають кордон для перевезення гуманітарних вантажів для потреб військових формувань і які внесені у систему «Шлях». Решта — це особи, які супроводжують осіб з інвалідністю, їдуть у закордонні відрядження як держслужбовці, виховують дитину з інвалідністю тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності