• Головна
  • Війна
  • Українські роботи-камікадзе Ratel S запустили у серійне виробництво

Українські роботи-камікадзе Ratel S запустили у серійне виробництво

Фото: Михайло Федоров

Наземні роботи-камікадзе нестимуть на собі протитанкові міни та зможуть вражати ворожі об’єкти з безпечної для операторів відстані

Кластер для розвитку військових технологій в Україні Brave1 створив нову технологію для військових ЗСУ — наземного робота-камікадзе Ratel S. Він успішно пройшов польові випробування та вже введений у серійне виробництво, повідомив у вівторок, 24 жовтня, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ratel S — наземний робот від українських розробників. Бійці використовують його як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни чи бойовий модуль”, - розповів Михайло Федоров.

Робот-камікадзе може досягати максимальної швидкості — 24 км/год. Без підзарядки він зможе працювати до двох годин на дальності шість кілометрів. Оператор Ratel S має можливість з безпечного місця підірвати бліндаж чи танк окупантів. Наземний робот вже пройшов польові випробування та надійшов у серійне виробництво.

До слова, Brave1 — український кластер для розвитку військових технологій. Він надає фінансову, інформаційну та організаційну допомогу стартапам та розробникам військових технологій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності