• Головна
  • Війна
  • У 31 населеному пункті Донеччини та Херсонщини оголосили обов’язкову евакуацію понад тисячі дітей

У 31 населеному пункті Донеччини та Херсонщини оголосили обов’язкову евакуацію понад тисячі дітей

Фото: поліція Донеччини

Загалом із небезпечних районів має евакуюватися понад тисяча дітей

На Херсонщині у 23 населених пунктах оголосили обов’язкову евакуацію 802 дітей. Також евакуюватися мають 250 дітей із восьми населених пунктів Бахмутського та Покровського районів Донецької області. Про це 23 жовтня повідомили у Мінреінтеграції.

На Херсонщині примусово евакуюють 802 дітини із 23 населених пунктів Бериславського, Каховського та Херсонського районів. До Хмельницької, Миколаївської, Одеської, Львівської областей дітей безкоштовно евакуюють автобусами чи залізницею. Також близько 100 дітей планують заселити в один із санаторіїв Івано-Франківщини.

“У більш безпечних регіонах евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені виплатами, безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо”, – повідомили в Мінреінтеграції.

У Херсонській ОВА додали, що під евакуацію підпадають діти, які проживають у таких населених пунктах: Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне.

На Донеччині ж 250 дітей примусово евакуюють із 8 населених пунктів Бахмутського та Покровського районів, де безпекова ситуація є критичною. У Донецькій ОВА уточнили, що йдеться про Торецьк, Щербинівку, Петрівку, Неліпівку і Північне Бахмутського району, а також Очеретине, Катеринівку і Єлизаветівку Покровського району. Дітей з цих районів евакуюють до Житомирщини.

“Усіх дітей в супроводі одного з батьків або ж законного представника буде вивезено до початку холодів. Спочатку евакуйованих направляють у гуманітарний хаб. Там вони можуть перепочити, поїсти й отримати всебічну підтримку і допомогу. Далі їх прийме Житомирщина”, — зазначили у Мінреінтеграції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності