• Головна
  • Війна
  • “Армія дронів” за тиждень вразила 428 одиниць ворожої техніки

“Армія дронів” за тиждень вразила 428 одиниць ворожої техніки

“Армія дронів” за тиждень вразила 428 одиниць ворожої техніки

Проєкт встановив новий рекорд зі знищення техніки окупантів

Підрозділі Сил оборони України, що отримують забезпечення за проєктом “Армія дронів”, минулого тижня знищили та пошкодили 428 одиниць військової техніки росіян. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України, Михайло Федоров, у понеділок, 16 жовтня.

Безпілотники цього тижня активно залучалися для оборони та знищення російської техніки на сході України. Під час наступу окупантів на Авдіївку військовим Армії дронів вдалось знищити 101 гармату, 88 броньованих машин, 75 танків та інше обладнання. Роти НГУ, підрозділи СБУ та 15 рот ЗСУ надали відеопідтвердження кожного ураження.

”Під час російського наступу на Авдіївку безпілотники дуже ефективно показали себе в обороні та знищенні техніки”, - сказав Михайло Федоров.

Армія дронів — спільний проєкт Міноборони, Мінцифри, Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та UNITED24. До нього входять системна закупівля безпілотників, їхній ремонт, обслуговування, а також оперативна заміна БПЛА та навчання пілотів. Перші безпілотники для потреб Сил оборони України у рамках цього проєкту надійшли у серпні 2022 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності