• Головна
  • Війна
  • Операція в Бахмуті має не дати росіянам посилити південний напрямок — Буданов

Операція в Бахмуті має не дати росіянам посилити південний напрямок — Буданов

Фото: Говард Альтман

Також ЗСУ мають перекрити окупантам шляхи постачання на Бахмут

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у інтерв’ю The War Zone 22 вересня підтвердив, що операція в Бахмуті спрямована на те, щоб стримати російські сили та не дати їм посилити атаки на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

“Це (операція в Бахмуті — Ред.) принесло результат, якого ми хотіли. Наприклад, нещодавно росіяни передислокували свій єдиний резерв – 25-ту армію, яка нещодавно була створена і ще не завершила створення. Зараз її передислокували приблизно на північ від Бахмута, і саме там її планують поховати”, — сказав очільник ГУР.

За даними Кирила Буданова, 25-та російська армія налічує близько 15 тисяч солдатів. "Це не так багато. Крім цього, загроза для росіян втратити Бахмут змушує їх постійно передислоковувати додаткові сили в цей район. Це звісно, виснажує їхні ресурси з інших напрямків, таких як південь", — прокоментував керівник розвідки.

Буданов заявив, що Збройні сили України продовжуватимуть наступ на півдні доти, доки в України є на це ресурси.

Наступ на Бахмутському напрямку

В середині вересня Сили оборони на Донеччині звільнили село Кліщіївку. "Нещодавно ми повернули Кліщіївку, яка має такий вигляд, ніби це дуже маленька ділянка землі, але це важливо, тому що вона розташована на пагорбі, звідки відкривається вид на решту місцевості", — сказав Буданов.

Тепер українські захисники мають перекрити росіянам всі шляхи постачання, які йдуть на Бахмут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності