• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала трьох проросійських агітаторів — одним із них виявився настоятель УПЦ МП

СБУ затримала трьох проросійських агітаторів — одним із них виявився настоятель УПЦ МП

Фото: СБУ

Також один із прихильників РФ закликав підняти російський прапор над островом Хортиця

Служба безпеки викрила ще трьох проросійських агітаторів із Закарпаття, Києва та Запоріжжя. Зловмисники у соцмережах відкрито підтримували росіян та виправдовували їхні злочини. Окрім цього, агітатори публікували фейки про ситуацію на фронті та закликали чоловіків ухилятися від призову до ЗСУ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Настоятель одного із храмів Хустської єпархії УПЦ (МП) Закарпатської області у своїх соцмережах публікував матеріали, в яких ображав почуття вірян інших конфесій. Також він викладав фотографії із комуністичною символікою.

У Києві СБУ викрила діяльність так званого «виконавчого секретаря руху пацифістів». У своєму Телеграм-каналі чоловік активно закликав жителів Києва уникати призову та тікати за кордон. Також фігурант розсилав іноземним дипломатам вигадану інформацію про війну в Україні.

Ще одним прихильником РФ став айтівець із Запоріжжя, який закликав мешканців регіону підняти прапор РФ над островом Хортиця. Для поширення подібної інформації він використовував прокремлівський Телеграм-канал, який читає близько 10 тисяч людей.

Агітаторам загрожує до 5 років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності