• Головна
  • Війна
  • У Львові до Дня пам'яті захисників посмертно нагородили орденами «Хрест героя» військовослужбовців 24 бригади

У Львові до Дня пам'яті захисників посмертно нагородили орденами «Хрест героя» військовослужбовців 24 бригади

У Львові до Дня пам'яті захисників посмертно нагородили орденами «Хрест героя» військовослужбовців 24 бригади

Нагороди отримали 70 родин загиблих захисників

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові 70 сімей загиблих воїнів із 24-й ОМБр імені короля Данила отримали посмертні ордени «Хрест Героя». Такий захід відбувається вже вшосте.

«Сьогодні дуже важливий, хоч  і дуже важкий день. Рівно дев’ять років тому наші Збройні сили зазнали великих втрат в Іловайському котлі. На жаль, за ці дев’ять років кількість наших полеглих побратимів і посестер збільшилася. Хочемо у День пам’яті захисників нагадати всьому світу, що Україна – сильна країна, яка народила воїнів і націю. Ми боремося і обов’язково переможемо», - сказав помічник командира 24-й ОМБр імені короля Данила, голова всеукраїнського об’єднання «Ми Українці» Іван Татауров.

За словами заступника командира 24-ї бригади, підполковника Андрія Базюка, загалом бригада нагородила понад триста сімей Героїв, які віддали життя, захищаючи Україну.

«Ми завжди пам’ятаємо наших Героїв, тому що ми втратили найцінніше: чоловіків, дітей, братів, сестер. Ми втратили бойових побратимів та друзів, які могли ще жити і радувати нас всіх. Треба пам’ятати, що їхня жертва була недаремною. Війна продовжується і ми маємо всі разом дійти до перемоги, пам’ятати тих хлопців та дівчат, які поклали свої голови в цій боротьбі за нас і за весь український народ», — сказав Андрій Базюк.

«Хрест Героя» виготовили на основі «Хреста Симона Петлюри» — найвищої державної нагороди Уряду УНР в екзилі. Орден створили, щоб вшанувати пам’ять усіх загиблих військових з 2014 року у війні з Росією. У командуванні 24 бригади наголошують, що орден започаткований для того, аби нагадати суспільству завдяки кому ми маємо мир у наших містах.

Вперше ордени родинам загиблих бійців 24 бригада вручила 14 березня 2023 року у День добровольця. Іван Татауров наголошує, що у 2022 році нагород не вручали, адже всі військові були на фронті.

«Цей орден знайшов друге життя саме у відзначенні Героїв за час повномасштабної війни. На жаль, втрати великі, і історія так само повторюється. Відсотків 10 військових мають державні нагороди. Але як родині пояснити, що їхній батько чи чоловік загинув не по-геройськи? Вони всі Герої, бо пішли на війну і віддали життя. Ми як керівництво бригади, як суспільство повинні максимально вшановувати їх», - сказав Іван Татауров.

Імена загиблих також вносять в Книгу пам’яті, де вони викарбувані для наступних поколінь, які будуть навчатися у вільній та незалежній Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності