• Головна
  • Війна
  • Львівщина 3 серпня проведе в останню путь п’ятьох полеглих захисників

Львівщина 3 серпня проведе в останню путь п’ятьох полеглих захисників

Львівщина 3 серпня проведе в останню путь п’ятьох полеглих захисників

Прощання відбудеться у рідних громадах Героїв

Сьогодні, 3 серпня, Львівщина прощається із захисниками: Володимиром Яхнівим, Тарасом Павлюком, Дмитром Заяцем, Григорієм Іванюком та Андрієм Лабецьким.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Володимир Яхнів

Мешканець міста Дрогобич. Став на захист України 9 травня 2023 року. Служив в 42-ому батальйоні 57-ої бригади ВЧ А-4472. 22 липня 2023 року, під час виконання бойового завдання, воїн отримав поранення та потрапив до лікарні, однак врятувати чоловіка не вдалось – 27 липня, внаслідок отриманих травм, він помер. У захисника залишились двоє синів, батьки, два дідусі та три сестри.

Тарас Павлюк

Проживав у селі Садки Стрийського району. З початку повномасштабного вторгнення став на захист України. Був помічником гранатометника військової частини 3035.

Дмитро Заяць

Проживав в селі Волиця Яворівської громади. Був командиром відділення управління штабу дивізіону І самохідного артилерійського дивізіону військової частини 47015. Загинув 29 липня 2023 року внаслідок ворожого обстрілу в Харківській області.

Григорій Іванюк

Уродженець села Майдан Львівської області. Впродовж 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил ЗСУ.

Із початком повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання на східному напрямку у складі 103-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ. На фронті опанував професію бойового медика. У Героя залишилися батьки, дружина, двоє дітей, сестра та брат.

Андрій Лабецький

Уродженець міста Турка Львівської області. Свій бойовий шлях розпочав у 2018 році, брав участь в обороні України на Маріупольському напрямку. Із початком повномасштабного вторгнення рф боронив Київщину. Наприкінці березня доєднався до зведеної групи спеціального призначення та виконував бойові завдання у Запорізькій області. Впродовж останнього періоду воював на східному напрямку у лавах 67-ї окремої механізованої бригади «Добровольчий Український Корпус» Сухопутних військ ЗСУ. У Героя залишились брат, друзі і побратими.

Нагадаємо, на війні загинув мешканець Солонки Ростислав Руденко, 1975 року народження. Захисник служив у 33 бригаді (штурмова рота).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності