• Головна
  • Війна
  • Росія на окупованих територіях примусово мобілізувала до 60 тисяч чоловіків — ГУР

Росія на окупованих територіях примусово мобілізувала до 60 тисяч чоловіків — ГУР

Росія на окупованих територіях примусово мобілізувала до 60 тисяч чоловіків — ГУР

До окупаційного війська заганяють ще й студентів

Від початку 2022 року Росія на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізувала до своєї армії від 55 до 60 тисяч чоловіків.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк заявив у коментарі для програми «Донбас Реалії» на Радіо Свобода.

«Це насильницька мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, вони приходили на ті нечисельні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей ― просто переодягали та відправляли на фронт. Обіцяли, мовляв будете на другій на третій лінії, а насправді люди потрапляли на передову», ― сказав розвідник.

За даними ГУР, Росія зганяє до окупаційного війська ще й студентів з тимчасово окупованих українських територій.

«Людина зранку пішла на заняття і через два дні вона вже воює. Власне кажучи, Росія не вважає мешканців Донеччини та Луганщини за людей, тому окупантам абсолютно все одно, закони не діють. Єдина реальна можливість [вижити, – ред.] ― одразу, за першої ж можливості здатися в полон», ― зазначив Андрій Черняк.

Нагадаємо, на тимчасово захоплених територіях окупаційна адміністрація обіцяє підліткам гроші за отримання паспортів РФ.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності