• Головна
  • Війна
  • Росія знову атакувала портову інфраструктуру Одещини

Росія знову атакувала портову інфраструктуру Одещини

Фото: Pexels

Є пошкодження та постраждалі

Вночі, 27 липня, Росія знову атакувала портову інфраструктуру Одещини.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

Ворог завдав удару ракетами типу «Калібр». Усього було зафіксовано два пуски крилатих ракет «Калібр» з підводного човна в Акваторії Чорного моря. В ОК «Південь» зазначають, що ракети летіли на критично малій висоті, що ускладнило їх виявлення.

Зазначається, що внаслідок удару портова інфраструктура не уражена, однак є пошкодження та постраждалі. Влучанням в одну з адмінбудівель порту вбито цивільного співробітника. Пошкоджено виробниче обладнання одного з вантажних терміналів.

Окрім того, вночі Росія атакувала Україну восьма іранськими дронами-камікадзе «Shahed-136/131» з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

«Усі вісім знищено силами та засобами Повітряних Сил у межах Хмельницької, Дніпропетровської та Донецької областей», - йдеться у повідомленні.

Серед іншого, за минулу добу авіація Повітряних Сил ЗСУ завдала 11 авіаційних ударів по ворожих об’єктах та місцях зосередження особового складу і військової техніки окупаційних військ.

Додамо, 24 липня Росія атакувала дронами «Shahed-136» портову інфраструктуру Дунаю на Одещині. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано.

Нагадаємо, зрив «зернової угоди» є частиною заздалегідь розробленого плану росіян. Зокрема, цілеспрямований обстріл української портової інфраструктури лише черговий крок цього плану.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності