• Головна
  • Війна
  • Ураження кораблів та «Бастіонів» у Криму: у Повітряних силах розповіли, що для цього потрібно

Ураження кораблів та «Бастіонів» у Криму: у Повітряних силах розповіли, що для цього потрібно

Ураження кораблів та «Бастіонів» у Криму: у Повітряних силах розповіли, що для цього потрібно

Не всі кораблі ЧФ РФ перебувають у морі

Якби США надали далекобійні ракетні системи ATACMS, Україна могла б знищувати російські берегові ракетні комплекси та кораблі Чорноморського флоту РФ у портах в окупованому Криму.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону.

За його словами, Росія буде й далі виготовляти ракети та дрони, тому Україні треба розвивати напрямок «довгої руки» – знищувати засоби нападу окупанта там, звідки вони летять.

«Скажімо, Крим. Будь-яка точка в Криму вже є досяжною для наших Сил оборони, нам потрібні засоби, інструменти, для того, щоб знищувати той самий береговий ракетний комплекс «Бастіон» [з якого зараз обстрілюють Одесу – ред], кораблі Чорноморського флоту Росії, те, що постійно нас атакує. Боротися з ракетами потрібно, звісно, але і джерело, носій теж потрібно знищувати – це буде значно ефективніше. Для цього потрібна далекобійна зброя, високоточний оперативно-тактичний комплекс ATACMS, (винищувачі) F-16 – тоді буде зовсім інша історія», - сказав Юрій Ігнат.

Він розповів, що український оперативно-тактичний комплекс «Сапсан» (раніше – «Грім-2»), який міг би бити на 300-500 км, не виробляється – цей проєкт не відбувся попри низку презентацій. Натомість якби такий ОТРК був на озброєнні України в достатній кількості, це могло б суттєво допомогти захисникам.

Водночас комплекс ATACMS здатний знищувати, перш за все, наземні цілі. Відтак якби Україна таки отримала ATACMS від США, оборонці могли б знищувати ворожі берегові ракетні комплекси, бо розвіддані про те, де знаходяться російські системи, є.

Також речник Повітряних сил додав, що не всі кораблі ЧФ РФ перебувають у морі, деякі стоять у портах – і це теж «досяжна ціль».  

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена наразі відмовляється передавати Україні далекобійні ракети ATACMS, попри на прохання з боку Києва і тиск американських законодавців.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності