• Головна
  • Війна
  • Росія оговталась від заколоту: у Кремлі вирішується майбутнє ПВК «Вагнер»

Росія оговталась від заколоту: у Кремлі вирішується майбутнє ПВК «Вагнер»

Росія оговталась від заколоту: у Кремлі вирішується майбутнє ПВК «Вагнер»

«Вагнерівці» активно діють в Африці та Білорусі

Заколот ПВК «Вагнер» викликав розгубленість в російських службах безпеки. Проте останніми днями почала формуватися домовленість щодо майбутнього найманців.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Після заколоту «Вагнера» 24 червня 2023 року російські служби безпеки вступили в період плутанини та переговорів. Останніми днями почали формуватися тимчасові домовленості щодо майбутнього групи», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 12 липня 2023 року Міноборони РФ оголосило, що найманці передали 2 тисячі одиниць військової техніки, включно з танками. Станом на 15 липня 2023 року принаймні невеликий контингент бійців ПВК «Вагнер» прибув до табору в Білорусі.

Крім того, деякі групи соціальних мереж, пов’язані з «Вагнером», відновили діяльність, зосереджуючись на висвітленні діяльності групи в Африці.

«Виходячи з останніх заяв російських офіційних осіб, держава, ймовірно, готова прийняти прагнення «Вагнера» зберегти свою широку присутність на континенті», — йдеться у звіті.

Нагадаємо, кілька сотень найманців ПВК «Вагнер» виїхали з Центральноафриканської Республіки. Натомість в адміністрації президента ЦАР заявили, що це лише ротація.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності