• Головна
  • Війна
  • Бунт Пригожина: які об’єкти захопили «вагнерівці» та де очікується протистояння

Бунт Пригожина: які об’єкти захопили «вагнерівці» та де очікується протистояння

Бунт Пригожина: які об’єкти захопили «вагнерівці» та де очікується протистояння

З Воронежа та Липецька евакуюється керівництво ФСБ

Ростов «вагнерівцям» здали майже безкровно. Водночас інформація Пригожина про збитий гелікоптер, схоже, правдива. Натомість у Таганрозькому напрямку стоїть «Ахмат» і там уже очікуються серйозні бої.

Про це у Twitter повідомив російський опозиціонер Михайло Ходорковський.

За його інформацією, у Ростові «вагнерівці» захопили:

  • будівлю Південного Військового округу Міноброни;
  • адміністрацію Ростова;
  • управління ФСБ та МВС.
  • поліцейські дільниці.

Також з Воронежа та Липецька евакуюється керівництво ФСБ.

«На Воронезькому напрямку вже чути стрілянину. Для багатьох це виглядає, як страшний сон, але рівно місяць тому я описував цей сценарій у ролику «Провалилася держава: як ПВК знищать Росію». І казав, що політика Путіна перетворить Росію на «Сомалі з ядерними ракетами». І ще один важливий момент. Пам'ятаєте, як Міноборони боролося із сотнею бійців «Легіону» та РДК за допомогою авіаударів та невиборчих артилерійських обстрілів? Втім, ще з бойових дій в Україні стало зрозуміло, що по-іншому армія Путін та Шойгу воювати не вміє. Сумно, але тепер жарт про «бомбити Воронеж» справді може перестати бути жартом», - зазначив Ходорковський.

Нагадаємо, Євген Пригожин оголосив переворот проти Міністерства оборони РФ.

За його словами, Шойгу втік з Ростова. Натомість перед цим у мережі поширювалися скріни, в яких йшлося, що Шойгу поставив завдання максимально жорстко «пакувати вагнерівців», а у разі опору стріляти в них.

«Нас 25 тисяч і ми йдемо розбиратися, чому в країні коїться беззаконня. Наш стратегічний резерв — це вся армія і вся країна. Усі, хто хоче — долучайтеся. Треба закінчувати з цим неподобством», — сказав Пригожин.

Водночас у Міноборони Росії заявили, що повідомлення ватажка «вагнерівців» Євгена Пригожина про переворот це «інформаційна провокація».

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності