• Головна
  • Війна
  • «Дикий звір», який кинеться на інші країни: Дуда розповів, чому не можна допустити перемогу Росії

«Дикий звір», який кинеться на інші країни: Дуда розповів, чому не можна допустити перемогу Росії

«Дикий звір», який кинеться на інші країни: Дуда розповів, чому не можна допустити перемогу Росії

Також президент Польщі сказав про необхідність компенсацій Україні з боку РФ

Росія не повинна виграти у війні проти України. Якщо вона виграє цю війну, то вона як «дикий звір» кинеться на інші країни.

Про це президент Польщі Анджей Дуда заявив в інтерв'ю українським журналістам, пише «Суспільне».

«По-перше, тому, що героїзм українського народу, героїзм захисників України заслуговує на найвищу повагу і підтримку. Народ, який таким чином захищається від наступу армії, яка в рази більша, і за визначенням краще оснащена і краще озброєна, для мене є чимось природним, що його просто необхідно підтримувати», — сказав Анджей Дуда.

За його словами, справедливість у війні завжди на боці тих, хто захищає свою свободу, незалежність і країну. Водночас Росію польський президент порівняв із «диким звіром».

«По-друге, не можна дозволити Росії перемогти, бо вона продовжуватиме наступати. Це буде підтримкою її імперіалізму. Вона, як дикий звір, який з’їсть людину. Якщо дикий звір пожирає людину, зазвичай кажуть, що його просто треба вистежити й застрелити, бо він звик їсти людське м’ясо. Так само і з РФ. Якщо РФ з’їсть Україну, навіть частково, вона кинеться на решту її територій, як тільки оговтається. А потім накинеться на інші країни – на Польщу, на країни Балтії, на країни колишньої сфери впливів Радянського Союзу», — зазначив польський лідер.

Він додав, що це й буде абсолютною умовою для завершення цієї війни.

«Можливо, Захід цього не розуміє, але ми всі прекрасно знаємо: це абсолютна умова успішного і справедливого завершення цієї війни. Яким воно має бути? Щонайменше таким, щоб відновити верховенство міжнародного права. Концепція міжнародного права буде відновлений тоді, коли РФ буде витіснена з усіх окупованих земель України, тобто, коли Україна відновить повний контроль над своїми територіями, які міжнародно визнані», — зауважив Дуда.

Також окремо президент Польщі зупинився на питанні компенсацій Україні з боку РФ.

«Компенсація має бути виплачена Україні за всі понесені нею втрати. І тут немає жодних сумнівів. На щастя, ніхто на міжнародній арені не сумнівається, що ця компенсація має бути виплачена РФ. Чим швидше ці гроші будуть отримані, хоча б через використання заморожених російських капіталів у світі, для відновлення України й для відшкодування тим, хто зазнав втрат, тим швидше буде відновлена справедливість, і тим швидше ми повернемось до нормального світу», — наголосив Анджей Дуда.

Нагадаємо, збитки довкіллю через бомбардування російською армією військових об’єктів в Україні тільки за 2022 рік оцінюються у 298 млрд грн. 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності