• Головна
  • Війна
  • Росія тепер атакує Україну з нового аеродрому: деталі

Росія тепер атакує Україну з нового аеродрому: деталі

Росія тепер атакує Україну з нового аеродрому: деталі

З 1991 року Росія не використовувала його з військовою метою

Від початку наступу українських захисників на Запорізькому напрямку ворог перекинув борти стратегічної авіації на аеродром поблизу міста Моздок у Північній Осетії (Північний Кавказ, РФ).

Про це пишуть «Схеми» з посиланням на супутникові знімки Planet Labs.

У ніч проти 22 червня Повітряні сили заявили, що з цього аеродрому злетіли борти ТУ-22М3, які запустили на Дніпропетровщину крилаті ракети Х-22 та пошкодили декілька приватних будинків, газопровід, водогін, лінії електропередач та автівки.

Уперше літаки стратегічної авіації ТУ-22М3 на цьому аеродромі Planet Labs зафіксував 24 травня цього року. На знімку можна нарахувати шість бомбардувальників.

Напередодні ракетної атаки на Дніпропетровщину на аеродромі поблизу Моздока розміщувалося 7 літаків стратегічної авіації ТУ-22М3. Також на знімку можна помітити і вантажні літаки, які можуть транспортувати ракети.

Військовий експерт Михайло Жирохов сказав, що це може свідчити про зміну тактики армією РФ.

«Аеродром Моздок використовувався ще з часів Радянського Союзу, але з 1991 року сама Росія його не використовувала саме з військовою метою, хіба що для перекидання своїх сил до Сирії. Але, судячи з усього, тепер він буде використовуватися для того, щоб пробити українську систему ППО», – пояснив експерт.

За його словами, напрямки, які окупанти вже використовували – з боку Рязані, з боку Каспійського моря – вони вже досить потужно прикриті ППО, а аеродром Моздок дає можливість завдавання ударів з акваторії Чорного моря.

«До того ж зменшення кількості палива для бойового вильоту дозволяє підвісити ще одну ракету до літака. Ефективність ракетних ударів може бути в рази більшою», – підсумував Жирохов.

Нагадаємо, 20 червня під час нічної повітряної атаки окупантів на Україну, зокрема Львівщину, ворог випустив 30 «Шахедів».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності