• Головна
  • Війна
  • Зеленський у Лондоні назвав п’ять напрямків щодо основи миру

Зеленський у Лондоні назвав п’ять напрямків щодо основи миру

Зеленський у Лондоні назвав п’ять напрямків щодо основи миру

У Лондоні присутня українська делегація, яка представить конкретні речі щодо повоєнного відновлення України

Президент України Володимир Зеленський назвав п'ять основних напрямків, які складуть основу для миру. Зокрема, вони ґрунтуються на єдності та демократії.

Про це 21 червня глава держави сказав у своєму зверненні під час конференції з відновлення України, яка відбувається у Лондоні, пише ТСН.

«Я окреслю п'ять напрямків, з яких ми почали створювати основи для миру. Перше - потенціал в єдності. Друге - потенціал в стабільності. Третє - потенціал зростання. Четверте - потенціал безпеки. П'яте - потенціал демократії», - сказав Володимир Зеленський.

За його словами, Україні вже вдалося «зробити Європейський Союз таким єдиним, яким він ще ніколи не був».

«Це єднання, яке має вираження у багатьох політичних, економічних, санкційних, гуманітарних рішеннях», - зазначив президент.

Водночас він наголосив, що у Лондоні присутня українська делегація, яка представить конкретні речі, які країна пропонує зробити разом. Зокрема, щодо повоєнного відновлення України.

Також глава держави сказав, що наразі немає у світі такого місця, де потрібно було б відновлювати стільки об'єктів, як зараз в Україні.

«Кожний день російської агресії – це нові руїни. Тисячі і тисячі зруйнованих будинків, понівечені галузі, спалені життя. Нещодавно Росія здійснила найбільший в Європі злочин екоциду, підірвавши дамбу та інші споруди Каховської ГЕС. Що це означає? В Україні найбільше джерело економічного, виробничого і технологічного зростання в Європі за десятки-десятки років. При чому це не тільки реконструкція. Приміром, це зелена металургія», - наголосив Зеленський.

Він додав, що відновлення України – це також мільйони робочих місць та мільярдні прибутки для компаній. Відтак на нинішньому етапі важливо перейти до дій: угод та проєктів.

Нагадаємо, Україна шукає до 40 мільярдів доларів для фінансування першої частини «зеленого плану Маршалла» для відновлення своєї економіки, включаючи розвиток безвугільної сталеливарної промисловості.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності