• Головна
  • Війна
  • Продовжують вважатися бранцями: як утримуються українські полонені в Угорщині

Продовжують вважатися бранцями: як утримуються українські полонені в Угорщині

Український військовий

Про умови утримання українських полонених нічого не відомо

Українські військовополонені, яких Росія передала Угорщині, продовжують фактично вважатися бранцями. Наразі невідомо, на яких підставах вони там перебувають, і чому їх не відпускають в Україну.

Про це розповів радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін, пише «Суспільне».

«Вони все одно вважатимуться зниклими безвісти за особливих обставин, допоки ми не заберемо їх в Україну. Але далі питання про перемовини, про повернення, питання на яких підставах їх перевезли туди, це вже мають займатися правоохоронні органи і МЗС» — пояснив він.

Водночас про умови утримання українських полонених нічого не відомо. Все тому, що зустрічі з родичами дозволені лише лімітовані і не у місцях утримання.

«Зустрічі з родичами відбуваються наступним чином. вони приїжджають — на території Угорщини селять в якомусь готелі чи хостелі, потім забирають і везуть в якесь місце, і туди також привозять хлопців. Тобто родичі не відвідують місця утримання, а їх привозять і буквально годину, максимум дві, спілкуються», — розповів Іван Ангелін.

За його словами, родичам також нічого не кажуть щодо перспектив повернення українців додому. Натомість інформацію про імена та прізвища цих полонених було отримано не в результаті офіційних перемовин, а це були оперативні відомості.

«Це перший нам відомий випадок про те, що передають наших військовослужбовців. Ми вважаємо, що держава має втрутитися і вжити якихось заходів, і має взагалі зрозуміти, на яких підставах людей передали, і на яких підставах людей приймають інші країни», — зауважив радник Уповноваженого.

Нагадаємо, українська влада з’ясувала, де перебувають 11 наших полонених військових, яких утримують на території Угорщини.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності