• Головна
  • Війна
  • «НАТО втягується у конфлікт»: Путін пригрозив вдарити по авіабазах країн-членів Альянсу

«НАТО втягується у конфлікт»: Путін пригрозив вдарити по авіабазах країн-членів Альянсу

«НАТО втягується у конфлікт»: Путін пригрозив вдарити по авіабазах країн-членів Альянсу

Президент Росії назвав умови, за яких РФ вдарить по авіабазах НАТО

Російський диктатор Владімір Путін у п’ятницю, 16 червня, допустив, що РФ може завдавати ударів по авіабазах за межами України. Це станеться, якщо там базуватимуться винищувачі F-16, які використовуватимуться у війні.

Про це Путін заявив на Санкт-Петербурзькому міжнародному форумі, пише «Європейська правда».

За його словами, «НАТО, звісно, втягується у війну в Україні», тому що продовжує допомагати Україні військовою технікою. Водночас нині «розглядається варіант постачання літаків».

«Танки горять, декілька танків знищено, це зокрема і Leopard… Вони горять. Так само будуть горіти й F-16. Сумнівів нема. Та якщо вони [літаки, – ред.] будуть розташовані на авіабазах за межами України, а використовуватимуться у бойових діях, ми повинні будемо подивитись на те, як нам уражати і де нам уражати ті засоби, які використовуються в бойових діях проти нас», – сказав Путін.

Також він вкотре пригрозив Альянсу, заявивши, що це становить «серйозну небезпеку подальшого втягування НАТО в цей збройний конфлікт».

Нагадаємо, навчання українських пілотів та інженерів на F-16 будуть проходити у спеціально створеному центрі в одній із країн Європи. Водночас програму навчань мають затвердити до липня.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності