• Головна
  • Війна
  • Велика Британія та союзники передадуть Україні засоби ППО

Велика Британія та союзники передадуть Україні засоби ППО

Велика Британія та союзники передадуть Україні засоби ППО

Це дозволить захистити критично важливу національну інфраструктуру, цивільне населення та військовослужбовців на передовій

У вівторок, 13 червня, Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні вартістю 92 мільйони фунтів стерлінгів (майже 107,5 мільйона євро) для зміцнення протиповітряної оборони.

Про це міністр оборони Британії Бен Воллес заявив на зустрічі очільників оборонних відомств країн-учасниць Об'єднаних експедиційних сил (JEF), пише «Європейська правда».

Так, військова допомога буде придбана через очолюваний Британією Міжнародний фонд для України (МФУ) з метою «посилення здатності України захищати критично важливу національну інфраструктуру, цивільне населення та військовослужбовців на передовій».

Зокрема, Україна отримає радари для захисту від невибіркових російських ударів, а також гармати та значну кількість боєприпасів.

«Велика Британія внесла ще 250 мільйонів фунтів стерлінгів до Міжнародного фонду для України, і разом із союзниками і партнерами через цей фонд ми надаємо пакет засобів протиповітряної оборони, щоб допомогти Україні захистити свою критично важливу національну інфраструктуру і захиститися від невибіркових російських повітряних ударів», – зазначив Бен Воллес.

Довідково:

Міжнародний фонд для України (IFU) використовує фінансові внески міжнародних партнерів для закупівлі пріоритетної військової допомоги для України.

Завдяки внескам Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Ісландії та Литви через фонд було зібрано понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів (607,8 мільйона євро).

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності