• Головна
  • Війна
  • Причетному до обезголовлення воїна ЗСУ «вагнерівцю» Путін присвоїв звання «герой Росії»: деталі

Причетному до обезголовлення воїна ЗСУ «вагнерівцю» Путін присвоїв звання «герой Росії»: деталі

Причетному до обезголовлення воїна ЗСУ «вагнерівцю» Путін присвоїв звання «герой Росії»: деталі

Кремль намагався приховати факт відзнаки бойовика

Президент РФ Володимир Путін присвоїв звання «герой Росії» найманцю ПВК «Вагнер» Володимиру Китаєву. Він т. в. о. командира 5-го Штурмового загону, відомий за позивними «Китаєць» (до 2019), «Айсмен» та «Сталін».

Про це пише Gulagu.net.

Скандальну популярність Китаєв отримав в результаті зливу/продажу «Центру досьє» матеріалів зі Служби безпеки Євгена Пригожина з подробицями внутрішнього розслідування у ПВК «Вагнер» за фактом публікації в соцмережах моторошного відео з тортурами, вбивством за допомогою кувалди сирійця, на якому 5 «вагнерівців» відрубали руки й голову, підвісили спотворене тіло за ноги, облили бензином та підпалили.

Водночас саме Китаєв та його підлеглі причетні до факту відрізання голови військовослужбовцю ЗСУ.

Зазначається, що нагородження Китаєва званням «герой Росії» ретельно приховувався Кремлем. Втім 11 червня піарники ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина виклали ряд текстів з дискредитацією ЗС РФ й для додання значущості цим накатам на Шойгу розкрили факт нагородження головоріза Китаєва званням «герой Росії».

Нагадаємо, Пригожин заявив, що ті накази та укази, які формує міністр оборони РФ Шойгу, поширюються на співробітників Міністерства оборони та на військовослужбовців. ПВК «Вагнер» не підписуватиме жодних контрактів із Шойгу.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності