• Головна
  • Війна
  • Німеччина може надати аеродромів для навчання українських пілотів на F-16

Німеччина може надати аеродромів для навчання українських пілотів на F-16

Втім у Бундестазі виключають можливе членство України в НАТО

Німеччина могла б надати свої аеродроми для навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерман заявила в інтерв'ю Bild, пише «Європейська правда».

«У нашому портфоліо ніколи не було F-16, але ми можемо надати в розпорядження аеропорти Німеччини у ролі хабу або запропонувати базову підготовку для пілотів, які до цього часу літали лише на МіГ-ах. Фактичну підготовку на F-16 мають здійснювати країни, які також літають на цій платформі», – зазначила вона.

Натомість коментуючи можливе членство України у НАТО, очільниця комітету Бундестагу з питань оборони сказала, що поки це неможливо.

«Україна наразі не може стати членом НАТО. Це заборонено статутом, оскільки Україна, хоч і не винна у цьому, але перебуває у стані війни. Вимоги для того, щоб стати членом НАТО, є складними і різноманітними. Вони завжди мають бути виконані», – сказала Марі-Агнес Штрак-Ціммерман.

За її словами, для України було б розумно взяти участь у зустрічі у Вільнюсі.

«Тим більше, що також буде дуже важливо, у який спосіб НАТО надасть Україні гарантії безпеки після закінчення цієї війни», – додала Штрак-Ціммерманн.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини казав, що через два тижні може ухвалити рішення щодо західних винищувачів для України.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності