Росія може готувати новий теракт — розвідка

Росія
Фото: pexels

Об’єктом для терористичного акту росіяни обрали газотранспортну систему

За даними розвідки, на тлі вчиненого Росією воєнного злочину на Каховській ГЕС Кремль готується вчинити ще один терористичний акт, але цього разу на своїй території з подальшим звинуваченням України.

Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на власні джерела у розвідці.

Як зазначає видання, за інформацією розвідки, об’єктом для терористичного акту росіяни обрали газотранспортну систему.

Міністерству палива та енергетики України стало відомо про значне зниження тиску в компресорних станціях магістральних газогонів, якими Росія транспортує природній газ до Європи через українську ГТС в межах укладеного в грудні 2019 року контракту на транзит.

Так, з 7 червня 2023 року вихідний тиск у компресорній станції "Курськ" магістрального газопроводу (МГ) "Єлець-Курськ-Кривий Ріг" впав більш, ніж втричі: з 63,3 до 19,4 кгс/см².

Майже тотожні показники падіння тиску зафіксовані й на вході та виході компресорної станції "Курськ" магістрального газопроводу "Прогрес".

Водночас, на точці з’єднання магістральних газопроводів агресора та ГТС України – газовимірювальній станції Суджа – тиск не змінювався і становив:

  • Для МГ "Прогрес" 60,4 кгс/см²;
  • Для МГ  "Уренгой-Помари-Ужгород" – 0 кгс/см²;
  • Для МГ "Єлець-Курськ-Кривий-Ріг" – 0 кгс/см².

На думку розвідки, такі небезпечні російські "забави" з тиском можуть свідчити про підготовку до теракту на магістральних газопроводах або інших об’єктах критичної газової інфраструктури РФ, аби використати наслідки у пропагандистській кампанії для звинувачення України. Та посіяти недовіру між Україною і західними партнерами і відволікти увагу від підриву Росією Каховської ГЕС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності