• Головна
  • Війна
  • ООН збільшить допомогу для Херсонської та інших постраждалих областей — МЗС

ООН збільшить допомогу для Херсонської та інших постраждалих областей — МЗС

ООН збільшить допомогу для Херсонської та інших постраждалих областей — МЗС

Підрозділи ООН вирушать до уражених зон на тимчасово окупованих територіях щойно Росія надасть дозвіл

ООН сформує у Запоріжжі та Херсоні групи, які надаватимуть гуманітарну допомогу та евакуйовуватимуть людей з території лівобережної Херсонщини.

Про це повідомило Міністерство Закордонних Справ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Координаторка системи ООН в Україні, Гуманітарна координаторка Деніз Браун обговорили посилення допомоги з боку ООН, щоб подолати гуманітарні наслідки через підрив на Каховській ГЕС.

Було узгоджено, що ООН невідкладно збільшить обсяги допомоги та направить додаткові сили до Херсонської та інших областей, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Міністр запевнив ООН в тому, що Україна надасть всі безпекові гарантії для виконання гуманітарних операцій в усій зоні ураження.

Сторони домовились, що згадані підрозділи ООН вирушать до уражених зон на тимчасово окупованих територіях з наших територій, щойно Росія надасть доступ та гарантії безпеки.

Нагадаємо, Заступник керівника ОП Олексій Кулеба заявив, що південна частина української землі буде затопленою. Це триватиме до того часу поки українські бійці не звільнять Херсонщину. Будівництво нової ГЕС буде після того, як ситуація на фронті стабілізується.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності