• Головна
  • Війна
  • Ситуація на ЗАЕС: місцевим жителям радять покинути місто

Ситуація на ЗАЕС: місцевим жителям радять покинути місто

Фото: Вікіпедія

У мерії радять мешканцям за будь-якої можливості залишити Енергодар і територію навколо міста

Ситуація на Запорізькій АЕС у будь-який момент може вийти з-під контролю, у зв'язку із цим жителям розташованого поруч Енергодара і прилеглих територій рекомендується виїхати.

Про це перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк заявив у коментарі Радіо Свобода.

«Нічого не міняється за весь рік окупації, який вони (російські військові – ред.) знаходяться там. На предмет того, можуть чи не можуть вони погрожувати аварією (на ЗАЕС)? Звичайно, відвертих погроз немає, але те, як експлуатується станція, через те, що там зроблені склади техніки, боєприпасів – на території станції, то, зрозуміло, що ситуація в будь-який час може вийти з-під контролю і бути критичною», – сказав Самойдюк.

Посадовець радить за будь-якої можливості залишити Енергодар і територію навколо міста. Якщо є транспорт, тримати його повністю заправленим з усіма тривожними валізами, зібрані документи, більш коштовні речі та на перший час засоби виживання.

Тому що, якщо ситуація вийде з-під контролю, то можемо розраховувати, що вони  [ окупанти – ред.] будуть зобов’язані та змушені дати «коридори» для виїзду населення з такої території», – додав заступник міського голови Енергодару.

Нагадаємо, головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявив, що лікарні Херсонщини не підтоплені, а із закладів, які знаходилися у зоні ризику, евакуювали пацієнтів. Наразі у Херсонській області працює 25 бригад екстреної допомоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності