• Головна
  • Війна
  • На Заході бачать ознаки початку контрнаступу України

На Заході бачать ознаки початку контрнаступу України

На Заході бачать ознаки початку контрнаступу України

Руйнування дамби може ускладнити українським військам переправу через Дніпро та атакувати там російські позиції

Американські та західні офіційні особи бачать ознаки того, що розпочинається довгоочікуваний контрнаступ України. Вони відзначили «значне посилення бойових дій» на сході країни за останні 48 годин.

Зокрема, українські війська перевіряють слабкі місця в російських оборонних лініях, сказали старший представник НАТО та високопоставлений чиновник європейської військової розвідки, пише CNN.

У той час як попередні атаки, також відомі як «формувальні» операції, тривають принаймні два тижні, українські сили за останні кілька днів почали перевіряти російські позиції артилерійськими ударами та наземними атаками, щоб знайти вразливі зони, через які вони можуть прорватися. Водночас руйнування росіянами Каховської ГЕС, яке спричинило хвилю евакуації через повені, може ускладнити деякі плани України.

Так, руйнування дамби може ускладнити українським військам переправу через Дніпро та атакувати там російські позиції. Зазначається, що обвал дамби вже створив значну гуманітарну проблему, на вирішення якої українському уряду доведеться звернути увагу та скерувати ресурси.

«Все, що було заплановано нижче за течією від дамби, ймовірно, доведеться перепланувати. Зрештою, рівень води спаде, але, швидше за все, катастрофічна повінь вплинула на мости та дороги в цьому районі, тому вони можуть бути непридатними для використання, як планувалося раніше», — сказав європейський посол у Вашингтоні.

Наразі США та західне розвідувальне співтовариство все ще перевіряють, хто відповідальний за руйнування дамби, але офіційні особи схиляються до того, що винуватцем є Росія.

Нагадаємо, війська Оперативно стратегічного угруповання військ «Хортиця» здійснюють наступальні дії на східному фронті.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності