• Головна
  • Війна
  • Збив сім літаків та ракету «Ігла»: стало відомо ім’я наймолодшого Героя України

Збив сім літаків та ракету «Ігла»: стало відомо ім’я наймолодшого Героя України

Збив сім літаків та ракету «Ігла»: стало відомо ім’я наймолодшого Героя України

Ним виявився 19-річний Роман Голомба

У Нацаональній гвардії України назвали ім’я «Запорізького месника», який став наймолодшим Героєм України.

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії.

19-річний Роман Голомба, який родом з Франківщини, з перших днів повномасштабного вторгнення відзначився майстерністю у знищенні з ПЗРК «Ігла» ворожої авіації та ракет під час боїв у Запорізькій області. Воїн продовжує боронити нашу країну.

6 червня, в центрі Києва, урочисто відкрили мурал, який присвячений Герою.

❗️6 червня, в центрі столиці, відбулось урочисте відкриття муралу наймолодшому Герою України солдату Національної гвардії України Роману Гломбі. Він також відомий як Запорізький месник.▪️За словами авторів, цей мурал — можливість розповісти справжню історію реального 19-річного хлопця — строковика Нацгвардії, який вже в перші місяці повномасштабного вторгнення росій на територію України відзначився майстерністю у знищенні з ПЗРК «Ігла» ворожої авіації та ракет під час боїв у Запорізькій області. Воїн продовжує боронити нашу країну.▪️На муралі зображений Запорізький месник, який нанизує на голку збиті ворожі літаки. Ідею ініціювала команда Charity Hub, до неї долучився також Тарас Тополя, лідер гурту «Антитіла». Під час презентації муралу він анонсував відкриття збору 3 млн гривень на ударні та розвідувальні дрони для бригад «Гвардії наступу». На стінопис нанесли QR-код, за яким можна зробити донат на дрони.

Posted by Національна гвардія України on Tuesday, June 6, 2023

«На муралі зображений Запорізький месник, який нанизує на голку збиті ворожі літаки. Ідею ініціювала команда Charity Hub, до неї долучився також Тарас Тополя, лідер гурту „Антитіла“», — йдеться в повідомленні.

Під час презентації муралу він анонсував відкриття збору 3 млн гривень на ударні та розвідувальні дрони для бригад «Гвардії наступу». На стінопис нанесли QR-код, за яким можна зробити донат на дрони.

Нагадаємо, 17 липня 19-річний строковик Національної гвардії України, якого прозвали «Запорізьким месником», вразив із ПЗРК «Ігла» вже 6-й за рахунком російський літак.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності