• Головна
  • Війна
  • Формула обміну «всіх на всіх»: Зеленський розповів, чи це може статись

Формула обміну «всіх на всіх»: Зеленський розповів, чи це може статись

Формула обміну «всіх на всіх»: Зеленський розповів, чи це може статись

Президент розповів, хто допомагає вирішувати питання із полоненими

Глава ГУР Кирило Буданов казав, що формула обміну «всіх на всіх» реальна.

Про це під час пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє LVIV.MEDIA.

«Чого не вистачає в міжнародному плаві, щоб дотиснути Росію до цього? Ми повернули 2 500 людей повернули 372 дитини. Цивільних повертати складно, бо в обміні міняєш військових на військових. В нас немає цивільних, які ми можемо поміняти. В нас є координаційний центр. Там Лубінець займається цивільними. Є центр щодо повернення дітей. Повернули близько 300 дітей», - сказав Зеленський.

За його словами, Туреччина допомагає з обміном військових.

«Туреччина і Саудівська Аравія з військовими. Питання кримських татар на Туреччині. Я передав всіх політв’язнів кримських їм. Сьогодні вони мають цей список. Щодо інших цивільних повинен бути вплив тільки тих, від кого щось залежить в Росії», - наголосив президент.

Він пояснив, що ООН допомагала зерновим коридором, а сьогодні, 6 червня, Генасамблея ООН вітає з днем російської мови.

«Про що мені сьогодні з ними говорити? Сьогодні був представник Ватикану від Папи. Я його просив, щоб він займався дітьми. Цю тематику я проговорював з Китаєм. Якщо у них є якісь окремі потужні економічні стосунки чи політичні з РФ, такі люди можуть впивати на повернення дітей та цивільних», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, офіційний акаунт України у Twitter «привітав» Організацію об'єднаних націй з «Днем російської мови». Все тому, що в організації досі не спромоглися відреагувати на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності