• Головна
  • Війна
  • Бойова сарана атакує Росію: пропагандисти вигадали нові історії про українську біологічну зброю (відео)

Бойова сарана атакує Росію: пропагандисти вигадали нові історії про українську біологічну зброю (відео)

Пропагандисти кажуть, що на Луганщині є «ідеальні умови для легкого та швидкого» розведення сарани

Російська пропаганда розповіла росіянам, що Україна вирощувала сарану із США в ангарі на Луганщині. За їх словами, звідти комахи пішки виходили й атакували посіви Луганської області та РФ.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання «РИА Новости».

Так, пропагандисти показали жінку у військовій формі, яка нібито знайшла у санітарній станції «лист»,  датований 2019 роком. У ньому українську бригаду просять «забезпечити супровід товару з Вашингтонського дослідницького університету в Міссурі на територію Луганського облрибокомбінату».

Жінка каже, що вона «подивилася в інтернеті» і виявила, що лабораторія цього університету «займалася виведенням бойових комах і ставила експерименти на сарані в саперній справі». Вона каже, що на Луганщині є «ідеальні умови для легкого та швидкого» розведення сарани.

«На те, що тут, в ангарі, знаходилися личинки сарані, вказує велика кількість тирси з піском – це субстрат для розвитку личинок або для якогось їхнього зберігання, поки вони не потраплять у поживне середовище», - розповідає жінка.

Натомість інший нібито військовий каже, що калюжі на землі ангара вказують на те, що тут розвантажували хімікати й показують калюжу «отруйного кольору».

Пропагандисти запевняють росіян, що однаковий розмір сарани, яка вилетіла, свідчить про те, що її походження є неприродним. Про це нібито сказали «місцеві екологи».

Нагадаємо, прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін заявив про видачу майже 1,5 мільйона російських паспортів на тимчасово окупованих територіях України за останні 8 місяців.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності