• Головна
  • Війна
  • Львівські медики прооперували захисника Бахмута з важким пораненням

Львівські медики прооперували захисника Бахмута з важким пораненням

Львівські медики прооперували захисника Бахмута з важким пораненням

Лікарі “зібрали” руку захисника і продовжують боротьбу за відновлення її функцій

У лікарні Святого Луки міста Львова медики прооперували 25-річного військового. Йому загрожувала повна втрата функцій руки.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні.

Назару - 25 років. Він зі Львова. До великої війни три роки відслужив за контрактом. Коли почалося повномасштабне вторгнення, добровільно пішов боронити країну. Тяжке поранення отримав у грудні на бахмутському напрямку.

Як пригадує військовий це був ранок, ворог намагався прорватися, точився запеклий бій. Він почув свист, за яким не забарився і приліт. Коли молодий захисник прийшов до тями, то побачив багато крові та понівечену уламками долоню. Хлопець самотужки наклав турнікет, щоб зупинити кровотечу та бандаж, щоб роздроблена рука “трималася купи”. Через щільний обстріл, евакуювати Назара з поля бою не могли.

Поранений боєць сам-один подолав 2,5 км до машини парамедиків. З польового шпиталю Назара доправили до Дніпра і евакуаційним потягом відправили далі - на Львів.

“Мінно-вибухова рана, осколок пройшов крізь долоню, практично відірвані великий, вказівний та середній пальці, гнійні процеси. Була висока загроза повної втрати функцій руки”, – розповідають медики про стан руки захисника.

Лікарі провели 8 реконструктивних операцій. Попереду у Назара ще одна реконструктивна операція з пересадки сухожиль та реабілітація

Нагадаємо, львівські лікарі врятували захисника України, який постраждав під час обстрілу Яворівського полігону. Військовому провели 13 операцій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності