• Головна
  • Війна
  • ГУР отримало цінну інформацію завдяки операціям партизанів на Бєлгородщині

ГУР отримало цінну інформацію завдяки операціям партизанів на Бєлгородщині

ГУР отримало цінну інформацію завдяки операціям партизанів на Бєлгородщині

Прорив добровольців через кордон – наслідки повномасштабної війни РФ в Україні

Представник ГУР МО Андрій Юсов заявив, що сили опору РФ мають на меті звільнити Росію від путінського режиму. Саме тому вони проводять операції в прикордонних та центральних населених пунктах РФ.

Про це він сказав в ефірі проєкту «Новий відлік».

Представник розвідки сказав, що через операції на Бєлгородщині зібрана цінна для української воєнної розвідки інформація, яка зі зрозумілих причин не буде розголошуватись.

За словами Юсова, на території Бєлгородської області партизани хочуть звільнити території під панування Путіна.

«Якщо ми говоримо про низку народів, які мають вищий рівень певної політичної свідомості, то це навіть не внутрішня окупація, це, власне, пряма зовнішня окупація — наприклад, якщо ми говоримо про народи Кавказу або Татарстан», — пояснив розвідник.

За його словами, Україна не може переоцінювати реакцію Москви на операцію ЛСР та РДК у Бєлгородській області в контексті ситуації на фронті. Втім російське керівництво змушено у відповідь на події в регіоні перегруповувати свої війська.

Представник розвідки зазначив, що прорив добровольців через кордон – наслідки повномасштабної війни РФ в Україні.

«Географічні й політичні назви територій можуть змінюватися. Територія, яка наразі називається «російська федерація» — в неї входять різні історичні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні ця назва така, далі — будемо бачити», — сказав Юсов.

Нагадаємо, раніше легіон «Свобода Росії» зміг зайти на 42 км углиб РФ та захопити низку населених пунктів. Бійці повернулися з Росії із трофеями — зброєю та технікою. Зокрема захопили БТР-82А.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності