• Головна
  • Війна
  • Повітряні сили пояснили, чи блогерка Алхім допомогла росіянам у «наведенні вогню» по лікарні в Дніпрі

Повітряні сили пояснили, чи блогерка Алхім допомогла росіянам у «наведенні вогню» по лікарні в Дніпрі

Фото - ОВА

У відомстві закликають бути обережними у соціальних мережах

Речник командування Повітряних сил ЗСУ прокоментував ситуацію з публікацією сториз у соціальних мережах, яку міг використати ворог для атаки по медичному об'єкті в Дніпрі.

Про це пише «24 канал».

За словами Юрія Ігната, потрібно фільтрувати інформацію, яку викладаємо у соцмережі.

Він наголосив, що ворог має на території України агентів, які мають доступ до різної інформації. Однак, українцям не можна бути безвідповідальними щодо публікацій у соцмережах, аби не видати інформацію росіянам.

«Безумовно, у Росії є армія інформаційних військ. Зібрана з різних майданчиків, телеграм-каналів інформація може бути узагальнена. З цього можуть зробити певні висновки, бо інформація йде у режимі реального часу. Не завжди супутникові знімки чи інші речі допомагають мати інформацію станом на зараз», – пояснив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

За словами Ігната, ворог пильно відстежує навіть за коментарями під постами у соцмережах. Саме тому дискусії у коментарях теж можуть зашкодити. Ворог може зробити висновки, а один коментар може спровокувати ракетний удар.

Речник зазначив, що ніхто не забороняє українцям спілкування у соціальних мережах. Втім, слід бути обмеженими у наданні інформації, особливо у режимі реального часу.

Нагадаємо, за день до ракетного удару по місту Дніпро скандальна блогерка Анна Алхім, яка має велику аудиторію в соцмережі, зокрема росіян, опублікувала сториз. Там блогерка розкрила номери двох лікарень, де рятують поранених військових. Внаслідок цього у мережі спалахнув скандал.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності