• Головна
  • Війна
  • Обстріли, звільнення села та евакуація: що відбувається в Бєлгороді

Обстріли, звільнення села та евакуація: що відбувається в Бєлгороді

Обстріли, звільнення села та евакуація: що відбувається в Бєлгороді

Легіон «Свобода Росії» та РДК заявили, що «звільнили» Козинку Бєлгородської області й зайшли в населений пункт Грайворон

Бєлгород, адміністративний центр області в Російській Федерації, який розташований понад 30 кілометрів від українського кордону. Неодноразово на території області лунала «бавовна». Влада РФ звинувачувала в обстрілах ЗСУ, однак українське військове керівництво не підтверджували та не спростовували цю інформацію.

Зранку 22 травня у російських ЗМІ з'явилась інформація про «обстріли» низки прикордонних сіл та кілька КПП на території Бєлгородської області.

LVIV.MEDIA зібрала все, що наразі відомо про ситуацію на Бєлгородщині.

Також у мережі інформували про появу кадрів з українською технікою, що нібито стоїть біля кордону з РФ (деякі пишуть, що кордон уже перетнули).  Внаслідок обстрілів повідомляли про пожежі у населених пунктах. З цієї нагоди окупаційна влада Бєлгородщини провела екстрене засідання.

«Тривожна звістка з військової частини надійшла», — заявив на засіданні губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков.

 «Бєлгород стане вільним» - добровольці звернулись до росіян

Жителів Бєлгорода по радіо закликали евакуйовуватися, попереджаючи, що у міст стало небезпечно та обіцяючи що «Бєлгород стане вільним».

Водночас добровольці легіону «Свобода Росії» записали відеозвернення до своїх громадян.

«Диктатурі Кремля настав час покласти край: Легіон повертається додому», - йдеться у повідомленні.

Вони закликали «прокидалися» та боротися за вільну від Путіна Росію. Жителів прикордонних регіонів РФ просять не чинити опір та не боятися їх.

«Залишайтеся вдома, не чиніть опір і не бійтеся: ми вам не вороги. На відміну від путінських зомбі, ми не чіпаємо цивільних і не використовуємо їх у своїх цілях. Свобода вже близько! Усім, хто стежить за нами: скоро всі деталі залишаємось на зв'язку», - закликають у легіоні.

Звільнення села в Бєлгородській області

Згодом легіон «Свобода Росії» заявив про «звільнення» прикордонного села Козинка в Бєлгородській області. Зазначається, що в місто Грайворон нібито зайшли загони легіону та «Російського добровольчого корпусу».

Реакція влади Бєлгорода

Голова Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив, що на територію Бєлгородської області нібито зайшла диверсійно-розвідувальна група Збройних Сил України. Він розповів, що російські спецслужби проводять відповідні заходи.

«Збройні Сили Росії разом із держприкордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів для ліквідації противника», — написав він.

У ГУР заявили, що «буде ще гірше»

Голова ГУР МО України генерал-майор Кирило Буданов звернувся до російських військовослужбовців і закликав їх здаватися в полон, тому що «буде ще гірше».

«Уже понад рік кремлівський режим не може досягти жодної мети, поставленої на початку вторгнення в Україну. Я звертаюся до російських військових, до тих, кому пощастило вижити в м’ясних штурмах і розбитих окопах — буде ще гірше. У вас є вибір — померти або врятувати своє життя», — сказав він.

Буданов розповів, що потрібно робити російським військовим, щоб вижити. Зокрема, про проєкт «Хочу жити», який допомагає військовослужбовцям РФ.

Він сказав, що українські спецпідрозділи вже вивели сотні російських солдатів через лінію фронту.

Речник ГУР Андрій Юсов розповів, що легіон «Свобода Росії» та «Російський добровольчий корпус» проводять операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. За його словами, операцію проводять виключно громадяни Росії.

Нагадаємо, прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков запевнив, що Владіміру Путіну доповіли про прорив російського кордону у Бєлгородській області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності