• Головна
  • Війна
  • Росія відновлює військові резерви за рахунок арештованих українців

Росія відновлює військові резерви за рахунок арештованих українців

Ганна Маляр говорить під час ефіру

Цих чоловіків доправляють у спеціальні табори

Російські окупанти намагаються створити резерви з місцевих мешканців тимчасово окупованих територій. Для цього вони проводять незаконні затримання чоловіків призовного віку,

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, ворог вдається до цього для поповнення своїх великих втрат у живій силі. У окремих окупованих населених пунктах росіяни здійснюють облави та затримання місцевих мешканців. Чоловіків призовного віку заарештовують, переважно за надуманими приводами.

Також вона пише, що окупанти відправляють заарештованих місцевих до спеціально обладнаних польових таборів. У них уже перебувають в’язні з Росії, які погодилися воювати проти України.

Маляр зазначила, що декілька таких таборів облаштовано поблизу населених пунктів Рогове та Можніківка Луганської області.

«На сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця», – написала Маляр.

Вона додала, що після проходження курсу бойової підготовки, з в’язнями буде укладено контракти на обов'язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України.

Нагадаємо, у передмісті Бахмута ЗСУ звільнили 20 квадратних км та рухають далі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності