• Головна
  • Війна
  • Львівщина 18 травня попрощається із шістьма Героями, які загинули у бою з окупантами

Львівщина 18 травня попрощається із шістьма Героями, які загинули у бою з окупантами

Свічка
Фото: pexels

Прощання відбудеться у Добромильській, Львівській, Тростянецькій, Яворівській та Кам’янка-Бузькій громадах

У четвер, 18 травня, Львівщина попрощається із загиблими захисниками: Гарванком Василем, Ростиславом Шафранським, Олегом Грицеляком, Мар’яном Перієм, Богданом Рубахою, Микитою Кузнєцовим та Дмитром Будеркевичем.

Про це повідомила Львівська ОВА.

Василь Гарванко —житель села Кропивник Добромильської громади. Призваний на військову службу на посаду стрільця аеромобільного батальйону військової частини А4350.

Ростислав Шафранський — львів’янин. Після завершення навчання проходив службу у складі військової частини А0981. Із початком повномасштабного вторгнення вступив до лав територіальної оборони. Пізніше боронив державу від окупантів на східному напрямку у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. У Ростислава Шафранського залишилися батьки та сестра.

Олег Грицеляк уродженець села Підбірці Львівської області. Після завершення навчання проходив строкову військову службу у лавах 45-го полку оперативного призначення імені Олександра Красіцького. Із перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації прийняв рішення стати на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у «гарячих» точках фронту в складі 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил Збройних Сил України. У Олега Грицеляка залишилися дружина та дворічний син.

Мар’ян Перій мешканець села Стільсько Тростянецької громади. Став до лав ЗСУ у лютому минулуго року. Служив у військовій частині 3028 Національної гвардії України.

Богдан Рубаха

Житель села Старий Милятин Золочівського району. Воїн був молодшим лейтенантом, командиром стрілецької роти. Загинув 15 травня поблизу міста Часів Яр Бахмутського району Донецької області при виконанні бойового завдання. Полеглому було 40 років.

Кузнєцов Микита

Житель села Немирів. Народився у Республіці Казахстан, де провів частину дитинства, але більшість свого життя провів тут, в Україні. У березні 2022 року приєднався до лав територіальної оборони і захищав Україну від загарбників на східному напрямку. 12 травня під час артилерійського-мінометного обстрілу по позиціях українських військових в Харківській області стрілець загинув від отриманих травм несумісних із життям. У захисника залишилася мама, дві сестри, син та племінник.

Дмитро Будеркевич

Житель міста Кам’янка-Бузька. Загинув 13 травня в районі населеного пункту Часів Яр. В загиблого залишились мама та сестра.

 

Нагадаємо, на війні 16 травня загинув 34-річний захисник із Уличного Андрій Филяк. Лейтенант Андрій Филяк був командиром танкового взводу військової частини А1136.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності