• Головна
  • Війна
  • Українські військові захопили більш як 10 ворожих позицій поблизу Бахмута

Українські військові захопили більш як 10 ворожих позицій поблизу Бахмута

Українські військові захопили більш як 10 ворожих позицій поблизу Бахмута

У самому Бахмуті зараз «дуже гаряче»

Українські підрозділи 14 травня захопили більш як десять ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута. Також вони зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського й взяли в полон ворожих солдатів з різних частин.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у Telegram.

«Всупереч всім обставинам. Коли неймовірне ймовірно. Хто знає реальну обстановку  і знаходиться зараз там, розуміє всю гостроту ситуації.   Це коли 1 метр по складності виконання завдань вартує 10 км. Наші діють на межі надлюдських можливостей. Діють твердо, рішуче і професійно», - зазначила вона.

Водночас за її словами, у самому Бахмуті зараз «дуже гаряче». Все тому, що ворог зібрав там усі сили й намагається просуватись, знищуючи все на своєму шляху.

«Тривають запеклі бої. Командувач Сирський тримає ситуацію під контролем. Аналізує, планує, приймає рішення. Як і мусить бути, справжній бойовий генерал з військом у найгарячіші моменти. Поруч з ним вміло керують підпорядкованими військами бригадні генерали Богомолов і Гнатов. Вони реалізовують загальний замисел операції», - наголосила заступниця міністра оборони.

Маляр додала, що завдяки продуманому плануванню командування та миттєвій реакції на дії ворога, стійкості та мужності наших воїнів, станом на зараз противник не може оточити місто та досягти гучної перемоги на цьому напрямку.

Нагадаємо, за добу 13-14 травня в районі Бахмута загинуло двоє російських полковників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності