• Головна
  • Війна
  • У ЄС назвали кількість загиблих українських бійців від початку вторгнення

У ЄС назвали кількість загиблих українських бійців від початку вторгнення

Український прапор на формі військового
Фото: pexels

У ЄС вважають, що 35 000 українських військових поранені в боях

Від початку російського вторгнення в лютому минулого року Збройні сили України загалом втратили менше 15 000 військових.

Про це повідомляє EURACTIV з посиланням на внутрішний документ Європейського союзу.

Відповідно до документації ЄС втрати української армії становлять 13 000 військовослужбовців, убитих під час бойових дій, а також ще 35 000 пораненими в бою.

У документі зазначається, що за оцінками США, Україна втратила 17,5 тисяч особового складу вбитими в боях і загалом від 124 тисяч до 131 тисяч людей залишилися інвалідами внаслідок поранень, смерті, зникнення чи інших причин.

Однак, зазначається, що втрати України нижчі, ніж це оцінюють в США.

Втрати ворога

Зазначимо, що напередодні речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий заявив, що на Бахмутському напрямку росіяни втратили близько 100 тисяч живої сили за останні 9 місяців.

Також у США розповіли, що від грудня 2022 року російська армія втратила під час боїв у Бахмуті більше ніж 100 000 убитими і пораненими. За словами Джона Кірбі, понад 20 тисяч з них — вбиті в бою, майже половина із них «вагнерівці».

Російська армія продовжує втрачати на українській території техніку та особовий склад. Станом на 12 травня у Генштабі ЗСУ заявили, що РФ втратила близько 197670 солдатів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не озвучуватиме наразі своїх втрат у війні. Проте всі загиблі, поранені й полонені обліковані, адже кожна людина важлива.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності