• Головна
  • Війна
  • Пригожин не може покинути Бахмут без дозволу Міноборони РФ — ISW

Пригожин не може покинути Бахмут без дозволу Міноборони РФ — ISW

Пригожин не може покинути Бахмут без дозволу Міноборони РФ — ISW

Керівник вагнерівців розпочав кампанію з підриву російських приватних військових компаній, пов'язаних з РФ

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) прийшли до висновку, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин не має стільки важелів впливу в Міноборони, як йому хотілося б. І те, що він не виконав свою погрозу про виведення військ до 10 травня, свідчить про усвідомлення ним своєї залежності від МО РФ.

Про це повідомила “Українська правда”, з посиланням на ISW.

Експерти зазначають, що фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин використав День Перемоги як можливість висміяти Путіна і поставити під сумнів його рішення. Крім того, військовий оголосив, що сили Вагнера не підуть з Бахмута до раніше заявленого ним терміну – 10 травня, незважаючи на те, що Міністерство оборони Росії не надало "Вагнеру" додаткових снарядів, а продовжать боротьбу за місто і протягом наступних кількох днів.

На думку експертів, те, що Пригожин не виконав свою погрозу про виведення військ, свідчить про усвідомлення ним своєї залежності від МО РФ. В огляді припускають, керівник ПВК критикував чиновників, відповідальних за розподіл боєприпасів, за безглузде заощадження снарядів, що дозволяє російським військовослужбовцям гинути в бою, хоча Міністерство оборони Росії, ймовірно, зберігає обмежені запаси боєприпасів для відбиття українського контрнаступу.

Він, ймовірно, очікував, що Міністерство оборони Росії повністю підкориться його вимогам, ризикуючи залишити власні цілі для регулярних російських військ, але, зрозумів, що не може виконати свій ультиматум у цей час. Фахівці ISW вказують, що Пригожин розпочав кампанію з підриву російських приватних військових компаній, пов'язаних з РФ.

Нагадаємо, попри обіцянки покинути Бахмут 9 травня ПВК «Вагнер» залишається у місті. За словами очільника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, російським силам у Бахмуті залишилося взяти під контроль 2 кв. км.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності