• Головна
  • Війна
  • Новий пакет санкцій проти Росії: президентка Єврокомісії назвала три особливості

Новий пакет санкцій проти Росії: президентка Єврокомісії назвала три особливості

Новий пакет санкцій проти Росії: президентка Єврокомісії назвала три особливості

Росія використовує певні прогалини, щоб обходити санкції

Одинадцятий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії буде складатися з додавання продуктів імпорту та посилення боротьби з обходом обмежень через імпорт до третіх країн чи тіньові структури.

Про це під час спільного з президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише «Укрінформ».

«Перший елемент: ми удосконалюємо існуючий інструмент, тобто ми додаємо більше продуктів до заборони на транзит, включно з передовими матеріалами та деталями до літаків, які по дорозі до третіх країн раптом виявляються в руках кремля», - сказала фон дер Ляєн.

Натомість другий елемент спричинений зростанням великих торговельних потоків між ЄС та певними третіми країнами, внаслідок чого ці товари зʼявляються в РФ.

«Ось чому ми запропонували новий інструмент боротьби з обходом санкцій: якщо ми бачимо, що товари з ЄС направлються в треті країни, а потім зʼявляються в Росії, ми можемо запропонувати країнам-членам накласти санкції на експорт цих товарів», - пояснила президентка Єврокомісії.

Водночас третій елемент – заборона тіньових структур третіх країн з Росії, які навмисно обходять санкції Євросоюзу.

Нагадаємо, Німеччина вимагає включити в новий пакет обмежень санкції проти російського атомного сектору.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності