• Головна
  • Війна
  • Може бути провокація: в ОК «Південь» спростували інформацію про «жест доброї волі» окупантів у Скадовську

Може бути провокація: в ОК «Південь» спростували інформацію про «жест доброї волі» окупантів у Скадовську

Може бути провокація: в ОК «Південь» спростували інформацію про «жест доброї волі» окупантів у Скадовську

Зазначається, що процес відступу росіян з цих територій може зайняти тривалий час

Днями у мережі з’явилася інформація, що загарбники вже вивозять речі та тікають з тимчасово окупованого Скадовська, що у Херсонській області. Натомість у Збройних Силах України пояснили, що там відбувається насправді.

Так, керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону сказала, що інформація про евакуацію у Скадовську – дуже складний процес.

За її словами, він досить довготривалий. І хоча російські окупанти дійсно вивозять речі, але розраховувати, що це той самий «жест доброї волі» ще зарано. Натомість це може бути свідома провокація.

«Треба розуміти, що це може бути провокація для того, щоб показати, який напрямок у них нібито слабкий. Але ми прораховуємо багато кроків вперед», – заявила Гуменюк.

Нагадаємо, 5 травня очільник окупаційної адміністрації Запорізької області Євген Балицький оголосив про «часткову евакуацію цивільних» з 18 тимчасово окупованих населених пунктів.

Зауважимо, що схожі дії російські окупанти здійснювали на Херсонщині напередодні того, як міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав розпочати відведення військ за річку Дніпро.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності