• Головна
  • Війна
  • У шести громадах Львівщини 9 травня проведуть в останню путь Героїв

У шести громадах Львівщини 9 травня проведуть в останню путь Героїв

Свічка

Прощання відбудеться у Солонківській, Добротвірській, Самбірській, Львівській,  Дрогобицькій та Трускавецькій громадах.

У вівторок, 9 травня,  на Львівщині прощатимуться із дев’ятьма загиблими захисниками: Олегом Бонком, Олександром Нікітіним, Андрієм Кісом, Андрієм Грибом, Романом Затварським, Романом Пелехом, Юрієм Пиріжком, Олександро Скіпіним та Володимиром Крілем.

Про це повідомила Львівська ОВА.

Олег Бонк — житель села Жирівка Солонківської громади. Служив у лавах 420 окремого стрілецького батальйону. Загинув у місті Часів Яр Донецької області, виконуючи бойове завдання. У воїна залишились батьки, дружина, 11-річний синочок Дем‘ян та семирічна донечка Олеся.

Олександр Нікітін проживав у Добротвірській громаді. Проходив військову службу у В/Ч А0284. Стрілець-зенітник, зенітно-ракетного артилерійського дивізіону. Загинув на східному напрямку виконуючи бойове завдання.

Андрій Кіс мешканець Самбірської громади. Проходив службу на посаді водія відділення протитанкових ракетних комплексів взводу. Загинув 2 травня 2023 року виконуючи бойове завдання на Донеччині.

Андрій Гриб родом із села Страшевичі Самбірської громади. Служив командиром  аеромобільного відділення. Загинув внаслідок артилерійського обстрілу під час штурму позиції ворога в районі населеного пункту Білогорлівка, Луганської області. У воїна залишилась мати та брат.

Роман Затварський  — самбірчанин. Старший сержант, бойовий медик взводу роти вогневої підтримки в/ч А7371. Загинув виконуючи бойове завдання.

Роман Пелех — львів’янин. Із перших днів вторгнення РФ добровольцем пішов в лави 125-ї окремої бригади. Виконував бойові завдання на території Донецької та Луганської областей. Загинув 3 травня 2023 року. У воїна залишилися дружина, двоє синів, невістка та двоє онуків.

Юрій Пиріжок проживав у Львові. Упродовж 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. За особисту мужність був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» II-го ступеня. Із перших днів повномасштабного вторгнення став до лав лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Служив на східному напрямку. Загинув 5 травня 2023 року. У воїна залишилися мама та сестра.

Олександр Скіпін житель міста Дрогобич. З перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист країни у складі 67 окремого батальйону 103 бригади Тероборони ЗСУ. Загинув 5 травня на Куп’янському напрямку.У воїна залишились дружина, мати та два брати.

Володимир Кріль мешкав у Трускавці. Проходив строкову службу в Збройних Силах України. 18 січня 2023 року отримав повістку як військовозобов’язаний і пішов служити до Збройних Сил України. На Бахмутському напрямку був з квітня 2023 року. Загинув 4 травня 2023 року. У воїна залишилась дружина, донька та син.

Нагадаємо, 8 травня, Львівщина попрощалася із загиблими Героями Василем Лукашонком та Станіславом Григорашем.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності