• Головна
  • Війна
  • Екскомандувач НАТО назвав основну перевагу ЗСУ під час контрнаступу

Екскомандувач НАТО назвав основну перевагу ЗСУ під час контрнаступу

Екскомандувач НАТО назвав основну перевагу ЗСУ під час контрнаступу

Ефект неочікуваності та раптовості удару відіграє не меншу роль, ніж зброя

Колишній командувач об'єднаними силами НАТО Джеймс Ставрідіс заявив, що українських військових під час весняного контрнаступу можуть завдати неочікуваного удару по ворогу.

Про це пише «24 канал».

За словами ексголовкома НАТО, Збройні сили України можуть почати наступ з будь-якого напрямку і це дестабілізує російську армію.

Джеймс Ставрідіс зазначив, що ефект неочікуваності та раптовості удару відіграє не меншу роль, ніж зброя. Саме тому, військове керівництво України просить про тишу і не розголошування теми контрнаступу.

Екскомандувач об'єднаними силами НАТО додав, що лінія фронту становить приблизно 1 440 кілометрів, що дає ЗСУ вдарити по ворогу неочікувано. У такому разі росіяни будуть дезорієнтовані.

«Український весняний наступ виявляється найтривалішим "телеграфним ударом" (боксерський термін, який означає ненавмисну чітку фізичну вказівку на те, куди супротивник збирається завдати удару - ред.) в історії війни. Варто зазначити... це величезний бойовий фронт – майже 900 миль. Подумайте, від Нового Орлеана до Чикаго – тому маневр буде ключовим. Не робіть ставку проти України», – зазначив він.

Джеймс Ставрідіс додав, що ставки варто робити на український успіх.

Зазначимо, що заступник міністра оборони Володимир Гаврилов заявляв, що Росія буде в паніці, коли почнеться український контрнаступ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський говорив, що тільки Україна отримає усе узгоджене з союзниками озброєння, ЗСУ будуть готові до контрнаступу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності