• Головна
  • Війна
  • Глава МВС розповів, що після закінчення війни буде з цивільною зброєю українців

Глава МВС розповів, що після закінчення війни буде з цивільною зброєю українців

Глава МВС розповів, що після закінчення війни буде з цивільною зброєю українців

Наразі ведеться робота над законом про обіг цивільної зброї

Після закінчення дії воєнного стану українцям буде необхідно здати чи продати зброю, яку вони мають на руках. Водночас вони можуть переробити її на дозволений вигляд.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Після завершення воєнного стану зброя буде власністю держави. Тоді буде визначено термін, думаю, декілька місяців, протягом яких кожен громадянин має принести зброю до органів поліції чи до суб'єктів господарювання, здати її або продати тим самим суб'єктам господарювання, або вихолостити, або переробити на дозволену зброю, мисливський карабін, наприклад», - сказав глава МВС.

Також він зазначив, що наразі ведеться робота над законом про обіг цивільної зброї. Проте це створює велику кількість дискусій. Втім слід зробити все для того, щоб українці відчували безпеку.

«Повернення відчуття безпеки після війни нашим громадянам - це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має бути облікована, контрольована та мають бути чітко виписані правила її носіння або використання», - зазначив Ігор Клименко.

Водночас міністр наголосив, що уся зброя, яку МВС видало українцям на початку повномасштабної війни, повністю облікована.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності