• Головна
  • Війна
  • Не лише через очікування контрнаступу: в розвідці Британії пояснили чому Росія будує оборонні споруди

Не лише через очікування контрнаступу: в розвідці Британії пояснили чому Росія будує оборонні споруди

Зуби дракона вздовж кордону

За останній рік Росія побудувала масштабну систему оборони

Росія будує оборонні споруди не лише через побоювання контрнаступу України. Таким чином держава-агресорка ще й намагається просувати пропагандистський наратив про «загрозу» від НАТО.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

Там наголошують, що зведення оборонних споруд підкреслює стурбованість російських лідерів тим, що Україна може досягти серйозного прориву, але є й інша причина.

"Деякі роботи, ймовірно, були замовлені місцевими командирами та цивільними лідерами в спробах просунути офіційний наратив про те, що Україні та НАТО «загрожують» Росії», – повідомляє Міноборони Британії.

Британські військові нагадують, що з літа 2022 року Росія побудувала масштабну систему військово-оборонних споруд за багато десятиліть – вони розташовані не лише поблизу лінії фронту, але й глибоко в тилу на територіях, які зараз контролює Росія.

Росія докладає особливих зусиль для укріплення північного кордону окупованого Криму, також створено сотні миль траншей у межах міжнародно визнаної російської території. Зокрема в Білгородській та Курській областях.

Нагадаємо, американський генерал у відставці Бен Ходжес розповів, як українська армія подолає російську оборону. Він наголосив, що це буде непросто та небезпечно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності