• Головна
  • Війна
  • На Львівщині попрощаються із п’ятьма захисниками, які загинули у бою з окупантами

На Львівщині попрощаються із п’ятьма захисниками, які загинули у бою з окупантами

Свічка

Прощання відбудеться у Бориславській,  Дрогобицькій, Львівській та Золочівській громадах

У суботу, 29 квітня, Львівщина проведе в останню путь загиблих Героїв:  Тараса Стасишина, Костянтина Фінчука,  Віталія Козлова,  Олега Марковича та Володимира Приступу.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Тарас Стасишин

Житель Борислава. Захищав Україну у зоні проведення АТО у 2015 році. 25 лютого, одразу в перші дні повномасштабного вторгнення, одним з перших став на захист своєї країни. Загинув неподалік Бахмута 26 квітня.

У Тараса залишилася дружина Леся та дві донечки: 11-річна Ангеліна та 20-річна Наталя.

Костянтин Фінчук родом із Дрогобича. З червня 2022 року був мобілізований до лав Збройних Сил України та служив у складі 24 ОМБр. Зв’язок з Костянтином обірвався ще у вересні, під час перебування в гарячих точках фронту біля населеного пункту Тернові Поди, що на межі Миколаївської та Херсонської областей. З 16 вересня дрогобичанин вважався зниклим безвісти. Так як територія тривалий час перебувала в окупації, лише в листопаді пошукова група змогла приступити до пошуку загиблих. Тіло Костянтина знайшли, після чого тривала процедура підтвердження особи. За попередньою інформацією він загинув з кількома побратимами ще 12 вересня.

У загиблого воїна залишились батьки, дружина, син, донька, зять та внучка.

Віталій Козлов  — львів’янин. Протягом 2014-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини до лав 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Віталія Козлова залишились сестра та хрещена донька.

 Олег Маркович народився та жив у Львові. Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Із першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації разом із побратимами повернувся до лав 80-ї бригади. Боровся із окупантами на території Миколаївської, Херсонської, Харківської та Донецької областей. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками: орденом «За мужність» III-го ступеня, медаллю «За військову службу Україні» та відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

У Олега Марковича залишилися батьки, дружина, 5-літній син та сестра.

Володимир Приступа  — житель села Конюшків Золочівського району. Був старшим стрільцем 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Загинув 24 квітня 2023 року в районі населеного пункту Бахмут Донецької області під час ведення бойових дій.

У полеглого залишилася мама, дружина, син та донька.

Нагадаємо, 27 квітня у Львівській області попрощалися із загиблими захисниками  Володимиром Микитишиним та Олексієм Сахненко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності