• Головна
  • Війна
  • Понад 21 тисяча імен: журналісти встановили, хто з російських солдатів загинув в Україні

Понад 21 тисяча імен: журналісти встановили, хто з російських солдатів загинув в Україні

Понад 21 тисяча імен: журналісти встановили, хто з російських солдатів загинув в Україні

Йдеться тільки про ті дані, які журналістам вдається знайти й перевірити за відкритими джерелами

На основі відкритих джерел журналістам вдалося встановити імена 21 700 російських військових, які загинули на війні проти України. Зазначається, що темпи приросту втрат продовжують залишатися високими, причому у загонах, складених не тільки з ув'язнених, а й у спеціалізованих підрозділах армії РФ.

Про це повідомляє російська служба BBC.

За їх даними, за 14 місяців повномасштабної війни російська армія втратила щонайменше 3 401 «елітних військових»:

  • бійців спецзагонів ГРУ та Росгвардії;
  • десантників;
  • морських піхотинців;
  • військових пілотів.

«На їхню підготовку пішли роки зусиль та мільйони доларів», — кажуть журналісти.

Водночас йдеться тільки про ті дані, які журналістам вдається знайти й перевірити за відкритими джерелами, тобто реальна кількість втрат, ймовірно, ще більша.

Лише за останні два тижні вдалося встановити імена 1 249 загиблих (щонайменше 54 з них служили в елітних підрозділах).

«Це значно вище, ніж середні показники 2022 року. У перші 12 місяців війни російські джерела щотижня інформували про приблизно 250-300 загиблих», — зазначили розслідувачі.

Натомість третина всіх цих втрат припадає на тих, хто до початку війни не був пов'язаний з армією – добровольців, мобілізованих, ув'язнених та нещодавно набраних співробітників приватних військових компаній. Зазначається, що найбільших втрат в останні місяці, як і раніше, зазнають ув'язнені, що воюють в районі Бахмута. Також багато втрат і в загонах мобілізованих.

«Ми припускаємо, що наш список може містити щонайменше вдвічі менше імен загиблих, ніж насправді поховано у Росії. Такого висновку ми дійшли, вивчаючи обстановку на цвинтарях у більш ніж 65 російських населених пунктах протягом останніх 14 місяців», — пояснюють журналісти.

Так, за найбільш консервативною оцінкою, під час вторгнення в Україну Росія могла втратити 43 400 людей загиблими. Тоді як загальні безповоротні втрати Росії (тобто число тих, хто вибув з ладу через поранення чи смерть, або зник безвісти) можуть становити щонайменше 195 000 людей. Натомість до цієї кількості втрат не входять ті, хто воював на боці Росії у складі «народних міліцій ДНР/ЛНР». Крім того, не вдається встановити навіть приблизно кількість військових, які зникли безвісти.

Додамо, що за даними Генштабу України, станом на ранок 28 квітня, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, втрати російських військових складають близько 189 460 осіб.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності