• Головна
  • Війна
  • Генпрокурор заявив про 80 тисяч військових злочинів РФ в Україні

Генпрокурор заявив про 80 тисяч військових злочинів РФ в Україні

Генпрокурор заявив про 80 тисяч військових злочинів РФ в Україні

Наразі засуджено 31 росіянина за військові злочини

Генеральна прокуратура України зареєструвала близько 80 тисяч випадків потенційних воєнних злочинів, вчинених Росією.

Про це у США повідомив генпрокурор Андрій Костін, передає CNN.

За його словами, наразі засуджено 31 росіянина за військові злочини. Костін повідомив законодавцям у комітеті у закордонних справах Палати представників, що його офіс також ідентифікував 310 потенційних виконавців злочинів і «закінчив справи проти 152 потенційних військових злочинців».

Український генеральний прокурор додав, що деякі справи «ведуться заочно, тому що ми встановили винних, у нас є повний набір доказів, але ми не можемо чекати, коли ми їх колись заберемо, але процедура заочних справ дещо довша через процедурні обмеження».

Костін закликав міжнародне співтовариство поділитися розвідувальною інформацією, щоб допомогти його офісу засудити ймовірних військових злочинців, зазначивши, що вони ідентифікували тисячі інших, але не мають повних доказів, щоб засудити цих ймовірних злочинців.

Зазначимо, Андрій Костін наразі перебуває в США. Він свідчив у Конгресі США під час спеціальних слухань під назвою «Викриття злочинів Путіна: докази російських воєнних злочинів та інших звірств в Україні» в комітеті Палати представників Конгресу США із закордонних справ.

Свідчення на цих слуханнях також надали двоє свідків, які стали жертвами воєнних злочинів – жінка, яка пережила окупацію в Херсонській області, та підліток, якого примусово депортували до Росії. Від імені підлітка говорила його адвокатка.

Нагадаємо, раніше колишні бойовики ПВК «Вагнер» зізнались у стратах українських дітей. Найманці сказали, що вбили понад 10 українських дітей та підлітків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності