• Головна
  • Війна
  • Українська розвідка має дані про вбивцю військовополоненого — Буданов

Українська розвідка має дані про вбивцю військовополоненого — Буданов

Кирило Буданов

Майже всі російські військові, які вчиняли подібні воєнні злочини «більше не існують»

У Головному управлінні розвідки Міноборони України є дані про людину, яка на відео вбила ймовірно українського військовополоненого.

Про це очільник відомства Кирило Буданов розповів в інтерв'ю NV.

Так, на запитання, чи є у ГУР якісь дані про виконавця цього злочину, глава української розвідки відповів, що в них є така інформація. Проте розкривати її Буданов відмовився.

«Давайте я вам зараз все скажу, так? Ця людина послухає і сидітиме там далі. Хто він – ми знаємо», — зазначив глава ГУР.

За його словами, майже всі російські військові, які вчиняли подібні воєнні злочини «більше не існують».

«Є трохи інша статистика, що якось так склалося, що майже всі ті, хто робив подібні речі, де це було нам чітко відомо, вони більше не існують. Тому не думаю, що ця людина стане винятком», — сказав Кирило Буданов.

Нагадаємо, 11 квітня у мережі з’явилось жахливе відео, на якому російський окупант стратив українського солдата на відео, відрізавши йому голову. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування цього воєнного злочину за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що нове відео з жорстокою стратою українського військового підкреслює необхідність виключити Росію з Ради безпеки ООН та організації загалом. 

Тоді як у соцмережах поширюють фото загиблого захисника зі Львівщини Степана Вороновського, якого видають за «того самого хлопця, якому росіяни відрізали голову на відео. Втім це фейк, адже воїн загинув ще у січні.

Крім того, минулого тижня в мережі з’явилося відео з понівеченими тілами українських військових.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності