• Головна
  • Війна
  • Пів Міноборони могло потрапити в полон: Резніков розповів про свої дії у перші години вторгнення

Пів Міноборони могло потрапити в полон: Резніков розповів про свої дії у перші години вторгнення

Пів Міноборони могло потрапити в полон: Резніков розповів про свої дії у перші години вторгнення

Захищений командний пункт МОУ, куди міністр мав би їхати зі своєю командою, знаходився у Гостомелі

Якби на початку повномасштабного вторгнення РФ міністр оборони Олексій Резніков діяв за визначеним протоколом безпеки, то, ймовірно, потрапив би в полон.

Про це очільник Міноборони розповів на подкасті «Української Правди» «Кабінет Залужного, наради у Зеленського, евакуація Кабміну. 24.02: Реконструкція».

За його словами, захищений командний пункт МОУ, куди міністр мав би їхати зі своєю командою, знаходився у Гостомелі. Проте згодом стало очевидно, що саме туди ворог спрямував потужний удар, в тому числі здійснивши масовану висадку десанту.

«ЗКП, який був закріплений за моїм персоналом, знаходився, будете сміятися, в Гостомелі, в захищеному місці, яке першим же потрапило в засідку. Теоретично, якби ми туди перемістилися хоча б за день-два, то в мене половина міністерства була б там. Майже в полоні», - сказав Резніков.

Міністр оборони зазначив, що тоді працівники міністерства просто розпорошилися по різних будівлях, які належать відомству.

«Фінансистів я взагалі скомандував вивезти за межі Києва, щоб вони були в більш-менш безпечному місці і могли працювати», - додав Олексій Резніков.

Нагадаємо, внаслідок дій колишнього гендиректора ДП «Антонов» був знищений російськими окупантами найбільший літак Ан-225 «Мрія» на аеродромі в Гостомелі.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності